Kahvi on monelle suomalaisille aamun ensimmäinen nautinto, mutta sillä on myös tärkeä merkitys päivän kulussa. Harvassa kielessä työpaikalla pidettyjä taukoja kutsutaan kahvitauoiksi tai kavereita tavataan kahvin merkeissä. Kahvi on siis suomalaisille hiljaisen nautinnon lisäksi sosiaalinen asia, ja kahvinjuonnista kannattaa todella tehdä viihtyisä hetki.

Miksi viihtyisyys on tärkeää?

Kun olo on viihtyisä ja rauhallinen, voi kahvista nauttimiseen keskittyä paremmin ja se myös maistuu paremmalta. Kannattaakin siis siivota pöydän äärestä vanhat asiat, kuten aiemmin käytössä olleet kahvikupit ja OLUTLASIT juhlien tai edellisen illan jäljiltä. Näin kahvihetkestä tulee rauhallinen ja viihtyisä, eikä ajatus harhaudu sivoamiseen tai muihin asioihin, jotka on tehtävä myöhemmin.

Kun mieli on positiivinen, myös kahvi maistuu usein paremmalta ja erilaisiin aromeihin ja vivahteisiin pystyy keskittymään rauhassa. Viihtyisyyteen kannattaakin siis erityisesti panostaa, jos suunnitteilla on kehitellä uusi makuyhdistelmä kahvia varten.

Keskity itseesi

Viihtyisyyttä voi korostaa esimerkiksi laittamalla lempimusiikkiaan soimaan tai hakeutumalla kahvin kanssa mahdollisimman mukavaan paikkaan. Työpaikallakaan ei tarvitse kokea huonoa omaatuntoa, mikäli haluaa tauolla istua kuulokkeet päässä, kyseessä on kuitenkin oma tauko, jonka saa käyttää aivan niin kuin itse haluaa. Tauon jälkeen myös luovuus kukkii aivan uudella tavalla ja aivot ovat saaneet tarvittavan nollauksen, joka vaaditaan työn tehostamiseksi.

Mikäli kokee kahvin vaativan esimerkiksi pullan tai keksin palanpainikkeeksi, ei tämäkään ole huono idea. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että nämä aiheuttavat verensokerin heittelyä, ja saattavat väsyttää entisestään. Satunnainen hemmotteluhetki on kuitenkin aina toisinaan paikoillaan.