Suomi, kahvinjuojien luvattu maa. Erittäin moni suomalainen nauttii kahvia päivittäin. Tutkimusten mukaan suomalaiset juovat kahvia maailman eniten (jos lasketaan pois Luxemburg heidän rajakauppansa takia) väkilukuunsa nähden. Ei siis ihme, että intohimoisimmat ovat niin kiinnostuneita kahvista, että pitävät esimerkiksi foorumeita, joiden aiheena on pelkästään kahvi.

Kahvi-intoilijoiden keskusteluaiheita
Aivan kuten juojiakin, erilaisia kahveja on erittäin paljon. Kahvipapuja on vaaleammalla paahdolla varustetusta keskipaahteisen kautta aina todella tummapaahtoiseen asti, joka alkaa muistuttamaan jo joidenkin mielestä enemmän tervaa. Kahvilla ja viinillä on myös yhteinen tekijä, niiden kasvatusmaiden erot. Kahvi on kotoisin Etiopiasta, Afrikasta aivan kuten juojansakin, mutta nykyiset perinteiset kahvipavut tulevat Etelä-Amerikasta. Toki poikkeuksiakin löytyy ja internetin ihmemaasta saat tilattua todella eksoottisistakin maista peräisin olevaa kahvia. Nämä kaksi asiaa pitävät kahvifoorumeiden kävijät kiireisinä, kun ihmiset arvostelevat, kysyvät neuvoja tai uusia elämysvinkkejä ja väittelevät parhaasta kahvista.

Toinen seikka, josta ihmiset käyvät keskustelua on kahvin valmistaminen. Millä välineillä saa parasta kahvia? Mikä kahvilaatu sopii espressoihin? Onko nokipannukahvi epäterveellistä? Nämä ovat vain hiekanjyvänen valtameressä verrattuna siihen määrään kysymyksiä, joita ihmiset toisiltaan utelevat yhteisen ja rakkaan harrastuksen parissa. Kahvilla on aivan uskomattoman laaja kirjo erilaisia valmistustapoja. On perinteistä kahvinkeitintä, pressopannua, espressokonetta, Chemexia ja vaikka mitä muuta härpäkettä, joilla samoista pavuista saadaan eri makuista kahvia riippuen valmistustyylistä.

Miksi sinun kannattaisi alkaa kahvifoorumin kävijäksi?
Jos rakastat kahvia ja haluat parantaa makuelämystäsi. Tai kenties olet aina valmistanut kahvisi perinteisellä kahvinkeittimellä ja haluat oppia miten niin sanottua ”oikeaa kahvia” kuuluisi valmistaa. Tai vaikka olisitkin esimerkiksi käyttänyt pressopannua, mutta haluaisitkin alkaa käyttämään espressokonetta, mutta et tiedä mikä olisi paras juuri sinun käyttötarkoituksiin ja miten laitetta käytettäisiin parhaiten. Näihin ja miljooniin muihin kahviaiheisiin kysymyksiin löydät vastaukset muilta kahviin hurahtaneilta fanaatikoilta. Ja kuten kaikki jo tietävätkin, kahvi on erittäin terveellistä ja ennen kaikkea hyvää!

”Mutta mitä laitteita tarvitsen foorumien selaamiseen?” Hyvä kysymys. Kaikista helpoin tapa selata foorumeita on tietokoneella. Kaikilla ei tietenkään ole tilaa tai muuta käyttöä isolle pöytätietokoneelle, jolloin Macbook Air 13 -kaltainen kannettava tietokone on siinä vaiheessa paras ratkaisu.